Üdülési Jog Éves Költségek

Fenntartási költségek

Az üdülési jog tulajdonosa köteles az üdülőlétesítmény szálláshelyei és szolgáltatásai minőségének fenntartásához - fenntartási költség - megfizetésével hozzájárulni. Egy üdülési hétre eső éves fenntartási költség: 100 - 400 EURÓ/év.

Tagsági díjak:

A csereszervezetek évente tagsági díjat szednek be az üdülési jog tulajdonosoktól. A tagsági díj befizetése nem kötelező, de a tagság előnyeit csak érvényes tagsági viszony esetén lehet élvezni. 100 - 150 EURÓ/év.

Cseredíjak

Az üdülőjog tulajdonos által a csereszervezetnek fizetendő ügyintézési díj, amennyiben üdülési hetét egy másik üdülőhelyre - apartmanra - időpontra cseréli el. 100 -200 EURÓ/ tranzakció.

További költségek

Bizonyos üdülőkben kauciót kell letenni valutában. Fizetni kell a parkolásért. A legtöbb üdülőben személyenként helyi és idegenforgalmi adót kell fizetni.
Utazási költségek
Évről évre, minden alkalommal felmerülő költség, akár a saját üdülőnkbe, akár a világ egy másik részén cserére igénybevett üdülőbe utazunk. Az utazás költségei nagymértékben függnek a földrajzi távolságtól és az utazás formájától. Például a Kanári Szigetekre vagy Floridába csak repülővel tudunk utazni, míg a Balatonra, Hévízre vagy az Adriára saját autónkkal is mehetünk. Vásárláskor érdemes ezeket a költségeket is figyelembe venni.

Timeshare üdülők.

Legalább 50 olyan üdülő létesítmény van Magyarországon, ami részben vagy teljes egészében az üdülési jogra szakosodott. 30 olyan jelentős üdülő van, ami tagja az II vagy az RCI nemzetközi csereszervezetnek. A belföldi csere üdüléseket a H-csere Kft, a hirdetéseket, viszonteladásokat az Üdüléscsere.hu bonyolítja.

Üzleti beszélgetéssel kezdődik!

Az üdülési jogok vétele, eladása mindig egy - az Ön számára csábító - üzleti beszélgetéssel kezdődik kedves érdeklődő, ahová többnyire telefonos, meghívás alapján elmegy. Az üdülési jog egy különleges árú cikk, amit különleges módokon reklámoznak, hirdetnek, promótálnak és értékesítenek. Ahhoz, hogy tárgyalóképes legyen és az Ön számára is kedvező üzletet tudjon kötni a nagyon megnyerő vagy lehengerlő modorú, profi üzletkötővel, tisztába kell lenni az alap fogalmakkal. Ezeket a fogalmakat gyűjtöttem össze - szerintem - fontossági sorrendben. Jobb, ha ezeket előbb megismeri, megérti, mert különben becsapottnak érzi majd magát, pedig csak tájékozatlan volt. Ne felejtse el, az üdülési jog adás - vétel, kőkeményen pénzről, pénzel megvásárolt extra ingatlan tulajdonjog szerzésről szól.

Üdülési jog - Timeshare.

Az üdülési jog - Timeshare - mindig egy konkrét üdülőre, az üdülő egy adott apartmanjára és az üdülési naptár egy meghatározott üdülési hetére vonatkozik. Az üdülési jog, időben megosztott, azaz üdülési hetenként más és más - Önhöz hasonló - tulajdonosokkal közös, az üdülőhöz tartozó szolgáltatásokat is bele értve, bérletéről, használatáról és tulajdon jogának megvételéről szól.
Ha üdülési jogot szeretne vásárolni.
Évtizedekben gondolkodjon, 20 - 50 - 99 év, örökös! Tájékozódjon, mérje fel a belföldi és külföldi kínálatot, lehetőségeket, igyekezzen tisztázni, megérteni minden részletet. Nagyon fontos, hogy a jelenlegi és későbbi anyagi lehetőségeit is figyelembe vegye. Egy középosztálybeli embertől, vállalkozótól, diplomástól (orvos, mérnök, tanár, stb), elvárható, hogy eligazodjon ebben az üzleti világban is! Kezelje helyén a kilátásba helyezett, ajándékokat, bonuszokat, az egyszeri, csak most, kedvezményes ajánlatokat. Ha üdülési jogot vásárol a megtakarítását használja fel egy összegben, esetleg részletekben. Erre a célra hitelt, főleg devizaalapú hitelt ne vegyen fel. Tudnia kell még, hogy minden évben ki kell fizetnie üdülője fenntartási költségeit is, különben szerződés szegést követ el.

Az üdülési jog nem pénzügyi befektetés.

Az üdülési jog pénzügyi értelemben - de csak is pénzügyi értelemben - egy eladhatatlan árú cikk, mivel sem a befektetett tőkét, sem annak kamatait nem lehet kivenni. A pénzügyi befektetés kizárólag utazási, üdülési, nyaralási előnyök formájában hasznosul.

Állandóság, Biztonság, Minőség, Cserélhetőség.

Ha állandóságra, biztonságra és garantált minőségre vágynak akkor vásároljanak üdülési jogot! Üdülési jogukat, üdülési hetüket a futamidő alatt minden évben azonos, illetve egyre növekvő minőségben vehetik igénybe. Elcserélhetik egy másik üdülési hétre, saját üdülőjükben vagy egy másik üdülőre, csere szervezetüktől függően Magyarországon vagy a világ sok részén lévő üdülőre.

Üdülési jog eladás - Viszont eladás - Visszavásárlás

Kedves olvasó tudnia kell, hogy üdülési jogot eladni nagyon nehéz, szinte lehetetlen. A legtöbb üdülési jogra szakosodott üdülő még mindig új vásárlókat igyekszik szerezni, szabad kapacitásai betöltésére. Ezért minden fajta eladási, visszaadási, visszavásárlási igényt elutasítanak. Az Interneten lehet találni web oldalakat, üdülési jog üdülőket, akik foglalkoznak ingyenes vagy fizetett hirdetésekkel, viszont eladással, közvetítéssel.